Haastattelu leimausleirillä

Haastattelu Vierumäellä ollutta leimausleiriä varten

Kuka olet? Olen Aleksi Anttolainen, Lahden Suunnistajat -37. Olen asunut Lahdessa 13 vuotta, lukion suoritin loppuun viime keväänä ja tällä hetkellä suoritan varusmies palvelusta Lahden Urheilukoulussa upseerioppilaana.

Oma urapolku suunnistajana – milloin ja miten aloitit? – Äiti vei suunnistuskouluun 7-vuotiaana ja 9-vuotiaana suunnistin ensimmäiset kilpailuni. Olen aina omistanut valtavan kovan halun onnistua ja pärjätä, joten kun 10-vuotiaana suunnistin pari kilpailua aivan surkeasti, niin päätin, että en suunnista enää koskaan. Tämä johti parin vuoden suunnistustaukoon (elämäni huonoimpia päätöksiä), minkä jälkeen 13-vuotiaasta lähtien olen vuosivuodelta syöksynyt syvemmälle ja syvemmälle suunnistuksen syövereihin. Suunnistus on tuonut intoa ja kavereita, elämyksellisiä leirejä ja kisareissuja sekä itseäni kiehtoo lajin haasteellisuus ja monipuolisuus.

Huippuhetket suunnistajana? – Jokainen hetki, kun tiedän täydellisesti missä olen, minne olen menossa ja mitä olen seuraavaksi tekemässä eli ne hetket kun suunnistus on täydellisesti hallinnassa.

Tulevan suunnistuskauden tavoitteet? – Nuorten MM-kisoissa henkilökohtaisella matkalla mitalille, Suomen mestaruus sekä kehittymisen jatkuminen koko vuoden ajan.

Hauskin leirimuisto? – Liian paha kysymys, sillä millään en pysyt yhtä erottamaan toisista. Jos ei kaikkia upeita suunnistustreenejä ja maastoja lasketa. Niin, hienoimpia hetkiä ovat auringossa lämmittelyt suunnistustreenin jälkeen, yösuunnistukseen lähtiessä oleva jännitys sekä leirikaverien kertomat tarkoitukselliset tai vahingossa syntyneet hauskat jutut – ja niitähän riittää!

Terveiset Leimaus-leiriläisille? – Suunnistakaa, hiihtäkää, juoskaa ja liikkukaa kaikin mahdollisin tavoin niin paljon kuin sielu sietää, sillä nuorena siihen on eniten aikaa. Ja muistakaa pitää hauskaa! Nähdään Leimauksella sekä kesän muilla rasteilla!

This entry was posted in Yleistä. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.