SM-erikoispitkä

SM-erikoispitkä

Vuoden 2014 SM-kilpailut ovat takana päin! SM-kausi päätettiin 2010 vuoden Jukolan huikeissa maastoissa Kytäjällä. Matkana toimi erikoisen pitkä ja totutusti kilpailumuotona mies miestä -vastaan taistelu massalähdöllä.

SAM_1230

Eteenpäin! © Hyvinkään rasti

Jo kilpailun ennakko tiedoista oli pitkälti tiedossa mitä oli luvassa ja lähtöpaukun jälkeen kartan aukaistuani tilanne selveni entisestään! Pitkällä ykkösvälillä ison letkan mukana luin ensitöikseni hajonnat eli salmiakit x2 päällisinpuolin valmiiksi, minkä jälkeen siirryin päivän teemaan eli otin paikkani letkasta ja lueskelin kartasta missä mennään.

Kilometri kilometriltä alun kova vauhti tuntui rauhottuvan, porukka harveni ja vetomiehet vaihtuivat… Pienen virheen jälkeen osa porukasta pääsi karkuun ja siinä vaiheessa tuli mieleen, että siinäkö meni kärkisijat, yritin hiukan kiilata vauhtia, kuitenkin laiskalla suunnistuksella ja rastinoton hoiti paljon vetotöitä tehnyt (hatunnosto siitä) pronssimitalisti. Pari väliä myöhemmin kuitenkin rastilta lähtiessämmä vastaan tuli kuitenkin ylläri juuri karanneiden jätkien muodossa… Hetken “Mitä just tapahtu” -shokista toivuttuani löysin itseni hetkellisesti vetotöistä. Tässä vaiheessa pari kilometriä ennen maalia joukko oli tiivistyny kolmikoksi ja maali lähestyi vääjäämättä. Viimeisten vaativampien rastien jälkeen Eikka sekoili polun kanssa ja pääsimme yhdessä Måren kanssa karkuun. Lopun ryteikköpätkällä en pystynyt Mårea haastamaan, mutta lopputuloksena tiukan kisan jälkeen ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali hopean muodossa!!!

SAM_1242

© Hyvinkään rasti

Erityisesti päivän kulkupolitiikkaan miellitty kovasti ja jaksaminen oli erittäinen hyvällä tasolla! Tietenkin toivoisin, että olisin pysytynyt tekemään enemmän omaa suunnistustyötä ja vetää, mutta tänään siihen ei henkilökohtaisesti ollut niin paljoa varaa ja päivän kisamuodolla sekä radalla ei ehkä myös niin järkevää. Henkilökohtaisesti olisin, ehkä kaivannut hiukan kattavampia hajontoja ja/tai pari oikeasti pitkää väliä lisää… Ehkä niin porukkaa olisi saatu vielä paremmin hajalle 🙂

Tulokset

Fyysisesti nautin paljon, suunnistukselliset hiukan vähemmän! Kiitokset järjestäjille huikeasta maastosta ja hienosta kisasta! Ens vuonna uudestaan!!

Aleksi

This entry was posted in Kilpailut. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.