Koomailua, kisailua, koomailua…

Koomailua, kisailua, koomailua…

Kajaanin leirin jälkeen harjoittelurintamalla ei ole tapahtunut mitään merkittävää tai oikeastaan ei ole tapahtunut yhtään mitään, on ollut suorastaan hiiren hiljaista. UrhK-suunnistajien “perinne”kisa Tiirismaan pika käytiin kuitenkin koukkimassa leirin jälkeen. Kulku oli bueno, mutta OMAn ja Paisin kärkiajat jäivät haaveeksi kartalta tippumisen takia. Tämän jälkeen iskettiin perään vähän kestävyystreeniä intin Ryhmätaitokisan muodossa. Rinkka selässä tuli kuljettua rapiat 100km ja unta pariin vuorokauteen noin tunti. Loppuviikko menikin sitten koomailessa verryttelylenkeillä.

Pidempää aikaan koomailuun ei kuitenkaan ollut sillä maanantaina olikin jo lähtö Ruotsiin sotilaiden MM-kisoihin. Lennon ollessa myöhässä meni tiistaikin hiukan koomailessa vaikka kävimmekin suunnistamassa ei niin mallin mallisuunnistuksen. Keskiviikkona oli luvassa keskimatkan kisa. Suunnistuksellisesti tekeminen oli keskinkertaista: yhden selkeän virheen sorvasin, minkä lisäksi kaksi väärää reintinvalintaa ja pari pikkukoukkua. Tähän kun lisää löysät jalat ja tehojen puutteen niin ero kärkeen muodostuu karuksi.

CISM_Bana_Medel.MEN B

39. +5.28

Seuraavana päivänä oli vuorossa pitkämatka. Suorituksenhallinnallisesti kisa oli kerrassaan mainio ja paria huonoa reintinvalintaa sekä rastivälin toteutusta lukuunottamma olin suoritukseen tyytyväinen. Elimistöstä tuntui saavan loppua kohden jotain vielä irtikin niin ero kärkeen ei ollutkaan enää kuin vaivaiset 50s/km :/ 28. +8.44. Viimeisenä kilpailuna juostiin viesti, jossa pääsin juoksemaan kakkosjoukkueen ankkuriosuutta. Suorituksena hyvin samanlainen kuin pitkällä matkalla joskin reitinvalinnoilla tuli pataan astetta pahemmin. Lopussa Hramov otti kiinni, oma luonto ei antanut periksi ja pysyin omassa reitinvalinnassa, jolla tuli sen verran takkiin, että en edes päässyt kokeilemaan loppukiriä (täytynee harjoitella pelisilmää vielä tulevaisuutta ajatellen :D). Ero osuuden nopeimpaan +5.08. Kämmeniin kisoista jäi varmoja suorituksia sekä tervetulotoivotus yleiseen sarjaan ensi kaudeksi…

Paluumatkan, intin pakkocooperin ja kauden “ensimmäisen ja viimeisen” golfkierroksen (eri kierrokset tosin) kautta siirryin Syötteelle, jossa oli vuorossa yksi kauden pääkisoista SM-pitkien muodossa. Tulin paikalle jo keskiviikkona joten kerkesin käydä nautiskelemassa Iso-syötteen upeista maastoista. Lauantain karsinta hoitui rutiinilla, tosin huonolla keskittymisellä ja fiiliksellä, että näillä jaloilla ei kovaa juosta. Illalla availin vähän jumista selkää ja sunnuntaina jalat toimivatkin jo huomattavasti paremmin. Taidollisesti kisa sujui kohtuullisen hyvin, tosin vaikeat alueet menin aivan liian varovaisesti hiipien ja sen johdosta tein parit ihmettelykoukut. Pitkillä väleillä itselle tyypillisesti unohdin suunnistaa ja vetelin mukakvasti soiroon. Raskas ja vaativa kisa laittoi koko porukan tiukoille ja erot muodostuivatkin aika isoiksi. Oma suoritus riitti toiseen sijaan reilun minuutin Kirmulan perässä. Sijoitus tietenkin hyvä, mutta kyllä se aina vähän harmittaa kun ei voita ;). Ja ensi kerralla voisi keskittyä vaikka kisan jälkeenkin ettei kotiintuomisena ole D20-sarjan hopea 😀

Syötteeltä matkailtiin yötä myöten kotia ja aamusta kasarmille. Viikko meni koomaillessa huonoilla yöunilla reeniä yrittäessä, mutta kroppa ei sitä vastaan ottanut. Seuraavat pari viikkoa mennään reenien suhteen mielen mukaan ennen kuin harjoituskausi alkaa taas kunnolla.

Ainiin. Ohi on!

P.S. lisäilen karttoja sekä linkkejä tuloksiin myöhemmin…

This entry was posted in Kilpailut. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.