Ens kaudella

Ens kaudella

SM-yössä… no, asenne ja ajatukset olivat ennen kisaa ja kisan aikana jotain ihan muuta kuin pitäisi! Mutta ei siitä sen enempää!

Ennen otsikkoa palataan kuitenkin menneeseen vuoteen… Mennyt harjoituskausi jakautuu hyvin tarkasti kahtia vammailu- ja nousukuntojaksoon. Talvikausi meni tukevia (tai tässä tapauksessa korvaavia) treenejä jauhaessa ja pääkoppa oli kovilla (onneks se on myös kova :P). Huhtikuun ensimmäisistä juoksuaskelista alkaen “tulos”kunto nousi viikko viikolta ja pääsin syksyksi kaudelle asetettujen tavoitteiden mukaiseen kuntoon. Potentiaali jäi kuitenkin lunastamatta kokonaissuoritusten jäädessä poikkeuksetta vajavaisiksi :/ Suorituksenhallinta ei toiminut siltä vaaditulla tasolla.

Näyttökuva (12)

Kausi lajeittain numeroina…

Vammasta huolimatta treenimäärät nousivat jopa suunniteltua enemmän, mutta puolen vuoden juoksemattomuuden ja vamman jälkeisen hyvin maltillisen etenemisen takia suunnistusta/juoksua tuli vähän. Lajinomainen treenimäärä jäi siis naurettavalle tasolle ja siihen nähden juoksukunto nousi jopa yllättävän hyväksi 🙂 Tuloksellisesti kausi oli kuitenkin pettymys, mutta peilaten vaikeaan talveen kääntyy siedettäväksi 🙂

Uudelle harjoituskaudelle lähden seuraavin tavoittein ja pläänein:

1. Ehjänä ja terveenä pysyminen: lihashuolto ja -kunto, maltti harjoittelussa, urheilun ulkopuolinen aika

2. Paljon suunnistusta (lumettona aikana treenimuoto nro.1): lajinomaisuus

3. Suorituksenhallinnan tason nostaminen: rutiinit, toimintamallit, mentaalipuoli

Pyrin jatkossakin treenaamaan hyvin monipuolisesti ja juoksumäärät eivät tule nousemaan ensi kaudella päätähuimaaviksi. Tavoitteena on tehdä vauhdikkaammat treeni lajinomaisesti ja perusharjoittelussa kevyet pitkälti tukevilla harjoitusmuodoilla. Eipä tuossa mitään kummallista, perussettiä!

Menestystavoitteista… No, ensi kaudella on tavoite olla pirun kova ja joku kausi paras 😉

AAA

 

This entry was posted in Kilpailut. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.