Sothsin antia

Sothsin antia

Penkkiurheilumaraton ala Sothsin olympialaiset ovat takanapäin. Urheilumaailman gladiaattorit ovat taas taistelleet maineesta ja kunniasta yhdessä sun toisessa lajissa ja samalla tarjonneet viihdettä katsojille ja itselleen.

olympiarenkaat-620x400

Henkilökohtaisesti nuorena huipulle tähtäävänä urheilijana kisat tarjosivat useita inspiroivia hetkiä, joista nostan esiin itselleni merkittävimmät:

– Sami Jauhojärven olympiakultahiihto ja etenkin kommentit suorituksen jälkeen: “Ihmisten silmissä olen muuttunut olympiavoittajaksi, ihmisenä en ole muuttunut ollenkaan”. Hieno urheilija ja ihminen, jolle täysosuman todellakin suo.

– Aino-Kaisa Saarisen uudelleensyntyminen. On ollut hienoa nähdä se nautinto ja ilo, mikä “Aikusta” huokui kisojen aikana. En yhtään ihmettele, että tulosta tulee tuolla itsevarmuudella ja tekemisen ilolla.

– Iivo Niskasen olemus ja tekeminen kisojen aikana. Huikea asenne miehellä, on sitten voittanut olympiakultaa tai kärsinyt hiuksenhienon tappion. Mies luottaa itseensä ja tietää tien menestykseen – kova työ.

– Suomen leijonien pronssitunnelmat Selänteen, Salon ja Timosen jäähyväismaaottelussa. Teemun sanoista paistoi kiitos kaikista niistä kokemuksista joita on maajoukkue-uralta jäänyt käteen.

Kaikista edellä mainituissa tapauksissa korostuu hyvin urheilun ydin. Sen tarkoitus on tuoda iloa ja nautintoa urheilijalle… Maailmanhuipulle pääseminen vaatii paljon työtä ja jos sitä joutuu tekemään otsa kurtussa, ei se ole sen arvoista. Urheilijan ura ei varmasti ole niitä helpompia, mutta parhaimmillaan sen on äärimmäisen antoisaa!

happy

Ilon kautta!

Nostankin hattua jokaiselle urheilijalle, joka laittaa itsensä ja elämänsä likoon urheilun vuoksi! On urheilu-uran tuloksena sitten olympiavoitto, suomenmestaruus tai vaikkapa kolmas sija piirikunnallisissa, jos urheilija nauttii harjoittelusta, kilpailemisesta ja lajinsa suomista kokemuksista, on se silloin sen arvoista – matka on päämäärää tärkeämpi!

Toivonkin, että joskus tulevaisuudessa voin nostaa hattua itselleni uskalluksesta panostaa urheiluun ja nauttia sen hienoista hetkistä myös jälkikäteen!

IMG_1753

Mies ennen vammoja, miss it!

P.S. Kolmannesta magneettivisiitistä paljastu, että jalan tilanne oli pahimmillaan huonompi kuin luultiin. Vammailu jatkuu, nautitaan siitä mitä pystytään tekemään ja ehkä jossain välissä mahdollinen urheilu-ura ottaa askeleen oikeaan suuntaan!

This entry was posted in Harjoittelu, Vamma, Yleistä. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.